Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wat is een digitale werkplek?

De digitale zorgwerkplek is dé centrale hub voor zorgmedewerkers. Locatieonafhankelijk, vanaf ieder apparaat en op elk moment toegang tot alles wat medewerkers nodig hebben om hun werkdag goed te laten verlopen. In een zorgorganisatie waar veel verschillende medewerkers, vrijwilligers en externen aan het werk zijn, wil je iedereen betrokken houden. Het sociaal intranet zorgt al voor betere digitale communicatie binnen organisaties door de interactiemogelijkheden. De digitale werkplek gaat verder en ontsluit alles wat zorgmedewerkers nodig kunnen hebben in hun werk. Zo ontstaat één centrale plek voor informatie, communicatie en toegang tot de benodigde applicaties.

Alles op één plek geïntegreerd

De digitale werkplek is een interactief platform en houdt medewerkers op de hoogte van ontwikkelingen, maar geeft hen ook de ruimte daar zelf aan bij te dragen. Kennisdelen is daar een groot onderdeel van. Geen eindeloze stroom aan berichten/mails, maar alles overzichtelijk op één plek waar het direct inzichtelijk is voor collega’s. Doordat de informatievoorziening compleet is, of het nou gaat om documenten, (kwaliteits)handboeken of nieuws, is samenwerken via het intranet een stuk eenvoudiger. Op de digitale werkomgeving zijn daarnaast via het portaal werkapplicaties geïntegreerd. Zo kunnen medewerkers alles via één plek bereiken en houden zij meer tijd over voor hun werkzaamheden in de zorg.

Voor wie is de digitale werkplek?

Bij a&m impact streven we ernaar om een dynamische digitale werkplek te creëren die alle zorgmedewerkers ondersteunt. Of je nu dagelijks op de werkvloer actief bent of voornamelijk achter een bureau werkt, onze digitale werkplek is ontworpen om iedere medewerker te helpen bij het succesvol uitvoeren van hun taken. Het maakt niet uit of jouw organisatie een compact team van 50 personen heeft of een uitgebreid personeelsbestand van 5000 medewerkers, onze digitale werkplek vormt de ideale oplossing voor elke organisatie die verlangt naar een centrale hub om informatie te verzamelen en medewerkers naadloos met elkaar te verbinden. Met de flexibiliteit om aan te passen aan de specifieke behoeften en verlangens van jouw organisatie, is onze digitale werkplek echt uniek op maat te maken.

Hoe gebruik je de digitale werkplek

Het sociale intranet is toegankelijk voor alle medewerkers binnen de organisatie. Echter, de toegevoegde waarde kan sterk variëren afhankelijk van de functiegroep. Precies dit aspect maakt het sociale intranet tot een waardevolle aanvulling voor jouw organisatie. Het biedt op maat gemaakte functionaliteiten voor elke medewerker, terwijl ze toch allemaal verbonden zijn op één platform.

  • Zorg
    Voor zorgmedewerkers kan de dag beginnen met het raadplegen van de planning, gedurende de dag worden cliënt- of patiëntendossiers geopend om gegevens bij te houden, en 's avonds wordt er wellicht nog nieuws gelezen en gereageerd op berichten van collega's op de tijdlijn. Het sociale intranet fungeert niet alleen als informatiebron voor zorgprofessionals, maar door zijn interactieve karakter kunnen ze ook zelf informatie delen.
  • ICT
    Vanuit technisch oogpunt betekent de digitale werkplek een aanzienlijke vooruitgang voor elke organisatie, waarbij de ICT-afdeling een cruciale rol speelt. Geautomatiseerde updates, verbeterde dataveiligheid, centraal beheer van applicaties en informatiestromen maken het werk van ICT-professionals soepeler en verminderen de vragen van medewerkers. Dit schept ruimte om nog meer ontwikkelingen te verkennen.
  • Communicatie
    Voor de communicatieafdeling is het sociale intranet een bron van content. Hier vind je overvloedig nieuws, beleidsplannen en procesinformatie. Het sociale intranet maakt het eenvoudig om deze content te delen met alle medewerkers binnen de organisatie en deze up-to-date te houden. Nieuws kan direct met iedereen gedeeld worden, en als er nieuwe ontwikkelingen zijn, kunnen ze snel worden bijgewerkt. Het bereiken van medewerkers is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Benieuwd geworden?

Laten we bellen!

Wil je meer weten over onze producten? Laat je telefoonnummer achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

© 2024 a&m impact