Niet meer optimaal kunnen functioneren of zelfstandig kunnen wonen is voor niemand prettig. In de revalidatiezorg worden mensen medische begeleid na een operatie, letsel of ongeval totdat zij naar behoren hersteld zijn. Een revalidatietraject kan helpen bij neurologisch beperkingen, zoals hersenletsel, of niet-neurologisch beperkingen, zoals een gebroken heup of kanker. Daarnaast is er specifiek voor ouderen geriatrische zorg. Ieder revalidatieproces is verschillend, maar wordt altijd overzien door een revalidatiearts. Deze krijgt ondersteuning van een team gespecialiseerd in de behandeling én externe behandelaars, bijvoorbeeld een fysiotherapeut of maatschappelijk werker. Bij een revalidatieproces zijn daarnaast ook naasten heel belangrijk voor steun. Om al deze elementen van het traject goed met elkaar af te stemmen én alle betrokkenen in contact te brengen met elkaar, hebben wij verschillende digitale communicatieoplossingen ontwikkeld.
Hoe kan dat voor de revalidatiezorg eruit zien?
-
Website Klimmendaal
-
Sociaal intranet Vogellanden
Interne en externe communicatiedoelen
Een revalidatietraject wordt specifiek per patiënt samengesteld door een revalidatiearts die samen met een team van specialisten werkt aan een passende behandeling of passend advies. Cliëntendossiers die veilig gedeeld kunnen worden helpen daarbij, maar ook een reserveringssysteem dat aangeeft wanneer hulpapparatuur beschikbaar is. Maar revalideren doe je nooit alleen, mantelzorgers zijn ook altijd een essentieel onderdeel van het proces. Daarnaast heb je ook, in het geval van niet-neurologisch letsel, te maken met de cliënt (of naaste van) die zelf inzicht wil in zijn traject en voortgang. Je hebt dus te maken met een diverse groep van zorgmedewerkers en andere betrokken in het behandeltraject. De focus wat betreft communicatie ligt dan ook in het verbindende aspect; je moet deze groepen samenbrengen.
Met een sociaal intranet, corporate website of portaal is informatie gericht en toegankelijk voor alle doelgroepen die betrokken zijn bij het revalidatieproces. Zo kan eenvoudig de meest passende zorg worden gevonden én worden samengesteld, die voldoet aan de behoefte van de cliënt. Een aantal organisaties gingen je al voor!
Onze succesverhalen uit de revalidatiezorg
Een oplossing die past bij jouw organisatie
-
Breng alle specialisten samen op het sociaal intranetDé startplek voor iedere medewerker, dat is het sociaal intranet. In de revalidatiezorg werken verschillende specialisten samen aan een behandeltraject. Via één digitale werkplek kunnen zij gemakkelijk samenwerken in groepen, de belangrijkste informatie en kennis met elkaar delen en benodigde applicaties openen. Voor een passend behandelplan kan alle benodigde informatie op het intranet gevonden worden. En heb je hulpapparatuur nodig? Dan geef je die reservering eenvoudig door via het intranet zodat deze niet door iemand anders gebruikt kan worden.
-
Speel jouw zorgaanbod in de kijker met een gebruiksvriendelijke corporate websiteEen digitaal toegankelijke website is voor iedere (zorg)organisatie een must. Het is namelijk dé plek waar jij jouw zorgaanbod in de kijker wil spelen bij jouw doelgroep. Daarbij moet vooral gedacht worden vanuit de behoefte van de cliënt, waar zou jij hen bij kunnen ondersteunen? In de revalidatiezorg is er voor sommige cliënten meer vrijheid om zelf de zorg te kiezen. Met een goede website geef jij hen daar de mogelijkheid voor.
-
Wil je vacatures een prominentere plek geven, kies dan voor een werken-bij websiteEen werken-bij website is een mooie aanvulling op jouw corporate website als je de vacatures een prominentere plek wil geven, zonder af te leiden van jouw zorgaanbod.
Informatiebeveiliging is belangrijk binnen de zorg. Je hebt te maken met vertrouwelijke gegevens van cliënten en patiënten die je veilig met collega’s, cliënten of verwanten wil delen. Om te kunnen garanderen dat alle informatie veilig opgeslagen en gedeeld kan worden op onze oplossingen, zijn we al vele jaren officieel ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Wil je weten wat wij nog meer doen voor informatiebeveiliging, lees hier meer.