Een goed vrijwilligersnetwerk ondersteunt zorgpersoneel, verlicht hun werklast en verrijkt tegelijkertijd het leven van vrijwilligers. Een treffende match tussen vrijwilliger en zorgorganisatie is cruciaal. Een speciale vrijwilligerswebsite biedt directe communicatie en werving, waar zorginstellingen informatie delen en vrijwilligers zich eenvoudig aanmelden voor verschillende taken. Via persoonlijke accounts kunnen vrijwilligers hun inzet bekijken en waarderingen ontvangen. Het aparte karakter van deze website geeft duidelijkheid voor elke doelgroep, los van de corporate website.
Hoe ziet een vrijwilligerswebsite eruit?
Vrijwilligerswebsite Siza
Mogelijkheden van een vrijwilligerswebsite
-
InformatievoorzieningOm je vrijwilligers betrokken te houden bij jouw organisatie, is het belangrijk hen goed te informeren. Daarvoor hebben zij andere informatie nodig dan zorg- en werkzoekenden. Zij willen meer weten over de organisatie, de activiteiten in de buurt of verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Op een vrijwilligerswebsite kun je al deze informatie verzamelen zodat deze eenvoudig te vinden is.
-
Overzichtelijk vacatureaanbodAls zorgorganisatie kun je vrijwilligers altijd goed gebruiken. Zij geven vorm aan het dagelijkse leven van cliënten door verschillende activiteiten te organiseren. Op een vrijwilligers website kunnen er snel en intuïtief eenmalige en vaste vacatures worden gezocht, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van meerdere filters. Op een kaart worden de geografische locaties van de vacatures getoond, zodat de vrijwilligers snel kunnen zien welke vacatures er in de buurt zijn. Op deze wijze wordt een passende vacature zoeken pas echt eenvoudig!
-
Makkelijk vrijwilligers matchenZowel medewerkers als website beheerders kunnen inloggen om vacatures te plaatsen en vrijwilligers te werven. Bij iedere vrijwilliger is te zien waar diegene op naar zoek is en zo kan er direct gematched worden. Het werven van vrijwilligers kan dus gemakkelijk, zonder dat je daar als organisatie veel voor moet regelen.
-
Eigen accountEen vrijwilligers website kan worden voorzien van een eigen account voor iedere vrijwilliger. Het maakt het voor hen inzichtelijk welke inzet zij als vrijwilliger hebben geleverd. Verder kunnen zij ook reacties en waarderingen plaatsen. Zo worden zij nog meer betrokken bij de organisatie én is het nog laagdrempeliger om aan te melden bij voor een vrijwilligersactiviteit.
Onze kennis van websites in de zorg
Al onze websites bouwen we uiteraard volgens de officiële richtlijnen. Het WAI (Web Accessibility Initiative), heeft de WCAG 2.0 richtlijnen opgesteld waaraan een toegankelijke website moet voldoen. Vrijwel alle andere richtlijnen zoals o.a. drempelvrij.nl en de nieuwe Europese standaard EN 301 549 zijn daarop gebaseerd. Ook met een vrijwilligers website zorgen wij ervoor dat deze voor iedereen toegankelijk is. Hoe krijg je een website die voor iedereen toegankelijk is? >
Waarom een zorgwebsite van a&m impact?
Een zorgwebsite van a&m impact, waarom is dat zo anders dan van een andere aanbieder? Nou, met meer dan 200 zorgklanten in ons portfolio weten wij als geen ander wat jouw organisatie nodig heeft. Wij weten wat er speelt én weten dat te vertalen naar passende digitale oplossingen. Maar dat niet alleen. Zo trots als wij zijn op onze oplossingen, zo trots zijn wij ook op ons team. Met onze nuchtere kijk op zaken, Achterhoekse mentaliteit van 'doen wat we zeggen en zeggen wat we doen' en een goede dosis humor is het project op zichzelf net zo tof als het eindresultaat. Werken met a&m impact is ook gewoon leuk! En hoewel digitaal net zo makkelijk is, spreken we ook graag persoonlijk af. Bij jullie, of bij ons in het prachtige Doetinchem. Samen brengen wij in kaart wat jouw organisatie nodig heeft en creëren we een website die aansluit bij die behoeftes.