De onderwijssector richt zich op de overdracht van kennis en vaardigheden aan verschillende doelgroepen. Over het algemeen wordt het onderwijs afgestemd naar de maatstaven van de overheid, maar ook cursussen en trainingen die losstaan van de overheid vallen onder een vorm van onderwijs. Wij richten ons in deze sector op passend primair, voortgezet, en hoger onderwijs. Het primair onderwijs omvat zowel het basisonderwijs als het speciaal basisonderwijs. Het voortgezet onderwijs heeft betrekking op de middelbare school. Het mbo, hbo en de universiteit vallen onder het hoger onderwijs en kan in verschillende vormen worden gevolgd. Met onze digitale communicatieoplossingen ondersteunen wij de communicatie tussen de verschillende lagen en locaties van de organisatie, met (externe) instanties, richting scholieren en hun ouders en (jong)volwassen studenten.
Een greep uit onze projecten voor scholen
-
Sociaal intranet Hogeschool KPZ
-
Sociaal portaal Het Rhedens
Interne en externe communicatiedoelen
Het primair en voortgezet onderwijs leidt de jongste generaties op voor de toekomst. Het hoger onderwijs biedt (jong)volwassen een (internationale) studie of cursus, in voltijd, deeltijd en duale vorm. Onderwijsinstellingen hebben verschillende communicatielijnen lopen. Externe communicatielijnen zijn de overheidsinstanties of bijvoorbeeld een samenwerkingsverband. Dit zijn (externe) instanties waar een school mee samenwerkt zodat ze o.a. van elkaars expertise gebruik kunnen maken om passend onderwijs aan te bieden. Daarnaast zijn de leerlingen (en evt. hun ouders en verwanten) ook een externe doelgroep.
In de onderwijssector worden al vele verschillende systemen gebruikt. Afhankelijk van het soort onderwijs dat wordt gegeven kun je denken aan systemen zoals:
- Magister of Presentis voor de administratie en een leerlingvolgsysteem
- Google Classroom en Aerobe om het inleveren en beoordelen van opdrachten eenvoudiger te maken
- Zermelo voor roosters in het voortgezet onderwijs
- Freshdesk voor ticketing en support in onderwijsinstellingen
- WISCollect voor cloudoplossingen voor scholen
Het sociaal intranet integreert dit allemaal op één centrale plek. Op een gebruiksvriendelijke corporate website kan iedereen zich wegwijs maken naar het scholingsaanbod, activiteiten of nieuws. Handig toch?
Succesverhalen in de onderwijssector
Wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie
-
Sociaal intranetEen sociaal intranet brengt verschillende locaties en afdelingen samen op één digitale werkplek. Zo kunnen docenten die bijvoorbeeld te maken hebben met dezelfde klas, leerrichting of faculteit makkelijk in contact komen met elkaar. Door de koppeling met externe systemen zoals Magister, WISCollect of Fresh Services kan alles via het intranet worden bekeken of geopend. Zo is de administratie eenvoudig in te voeren en kost het geen waardevolle tijd. Op het sociaal intranet vind je verder informatie zoals het laatste nieuws of organisatie documenten waardoor iedereen altijd op de hoogte is.
-
Corporate/werken-bij websiteWelke opleidingen worden er aangeboden? Wanneer is de volgende open dag? Wat zijn de kernwaarden van een organisatie? Hoe blijf je als ouder op de hoogte? Wat zijn de kosten van een studie of cursus? Allemaal vragen die beantwoorden kunnen worden op een gebruiksvriendelijke corporate website. Veel verschillende doelgroepen bezoeken de website. Niet alleen jongeren en ouders, maar ook (potentiële) medewerkers. Speciaal voor deze laatste groep is het slim om een werken-bij website te creëren. Zo weten werkzoekenden precies weten welke banen er beschikbaar zijn.
-
PortalenEen portaal kan aangepast worden zodat deze specifiek zijn voor verschillende groepen. Denk bijvoorbeeld aan een leerlingenportaal waar scholieren en studenten inzage hebben in hun eigen cijfers, het laatste nieuws kunnen lezen of zich kunnen aanmelden voor activiteiten. Voor jonge scholieren heb je als organisatie ook te maken met ouders die graag inzage hebben in de toetsresultaten, cijferlijst en andere notities van hun kind. Een ouderportaal biedt hierin uitkomst. Of een medewerkersportaal waar leraren en docenten cijferlijsten en schoolopdrachten kunnen uitwisselen of waar zij bijscholing voor zichzelf kunnen vinden
Informatiebeveiliging is belangrijk binnen de zorg. Je hebt te maken met vertrouwelijke gegevens die je veilig met collega’s, cliënten of verwanten wil delen. Om te kunnen garanderen dat alle informatie veilig opgeslagen en gedeeld kan worden op onze oplossingen, zijn we al vele jaren officieel ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Wil je weten wat wij nog meer doen op het gebied van informatiebeveiliging, lees hier meer.