Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Google Workspace

Hoe komt zo'n portaal voor Google Workspace eigenlijk tot stand? Beeld het je in als een intuïtieve interface die over jouw Google Workspace omgeving (met tools zoals Google Drive, Google Docs, Google Meet en Gmail) wordt gelegd. Deze interface omvat op zijn minst de noodzakelijke functionaliteiten, aanpasbaar door medewerkers van de back-office, met benamingen en referenties die nauw aansluiten bij de interne logica van jouw organisatie. Hierbij maak je volop gebruik van Google Workspace en zijn volledige reeks cloud-oplossingen, maar dit alles komt samen in een gebruiksvriendelijk portaal aan de frontlinie. Op deze manier zullen je medewerkers geen onderscheid ervaren tussen gezamenlijk werken aan een document in Google Drive en het bewerken van persoonlijke bestanden, en kunnen ze naadloos werken aan één enkel document, zowel binnen het medewerkersportaal als de Google Workspace-omgeving.

Portaal Google Workspace

Hoe werkt zo'n Google Workspace portaal eigenlijk? Zie het als een intuïtieve laag die bovenop je Google Workspace omgeving wordt geplaatst, inclusief Google Drive, Google Docs, Google Meet en Gmail. Het betreft een gebruikersinterface die minimaal voorzien is van de noodzakelijke functionaliteiten, aanpasbaar door de back-office medewerkers, en met terminologie en verwijzingen die naadloos aansluiten bij de interne logica van jouw organisatie. Anders gezegd, je maakt gebruik van Google Workspace en al zijn cloudoplossingen, maar dan met een toegankelijk portaal aan de voorkant. Op deze manier zullen je medewerkers geen onderscheid ervaren tussen gezamenlijk werken aan een document in Google Drive en het bewerken van persoonlijke bestanden. Dit maakt het mogelijk om moeiteloos aan één enkel document te werken, zowel binnen het medewerkersportaal als binnen de uitgebreide Google Workspace-omgeving.

functionaliteiten google portaal

Op ons portaal kunnen wij eenvoudig koppelen met de Google Workspace module om alle functionaliteiten van Google Workspace te kunnen ontsluiten op het intranet, denk aan bestanden, mappen, mail en agenda. Zo wordt (samen)werken nog makkelijker gemaakt, óók voor de zorgmedewerker die minder kennis heeft van ICT. Niet meer schakelen, maar vanuit één centrale plek, alle Google apps inzien.

 • Met Single Sign On toegang tot applicaties
  Herhaaldelijk moeten inloggen is met Single Sign On verleden tijd. Op het intranet maken wij al gebruik van verschillende Identity Providers om veilig inloggen mogelijk te maken. Werkt jouw organisatie al met Google dan kunnen wij het inloggen ook federeren via Google. Zo log je eenmalig in met je Google account om het intranet te openen en hoef je dat niet nogmaals te doen als je doorschakelt naar een externe applicaties.
 • Zoeken in alle Google data
  Onze uitgebreide zoekfunctie op het sociaal intranet zorgt ervoor dat medewerkers niet meer eindeloos aan het scrollen zijn naar de juiste content. Of het nou op het intranet zelf of in externe applicaties staat, met de zoekbalk vinden medewerkers alles. Door te koppelen met Google Workspace kunnen medewerkers, naast alle standaard content, ook de agenda, mail, Mijn Drives én Shared Drives doorzoeken.
 • Google applicaties direct op het portaal
  Eerst je mail checken, dan je afspraken van de dag bekijken; het kost allemaal tijd die de zorgmedewerker niet altijd heeft. Door de koppeling met Google Workspace kunnen Gmail, Google Calendar en Google Meet getoond worden op de homepagina van het intranet. In één snel overzicht de planning en binnengekomen berichten. En nog handiger, ook de agenda’s vanuit het EPD/ECD systeem kunnen getoond worden. Ook het opstarten van een vergadering gaat rechtstreeks vanuit jet intranet. Op deze wijze hoeft de zorgmedewerker niet allerlei verschillende systemen te openen om de dag van vandaag te zien.
 • Persoonlijke documenten altijd dichtbij
  Sommige bestanden, die zijn alleen voor de zorgmedewerker zelf. In Google Workspace kunnen zij die bewaren in de map “Mijn Drive.” Zo kun je direct vanuit het intranet al jouw eigen bestanden openen en delen met collega’s in bijvoorbeeld intranet groepen.
 • Eenvoudig samenwerken met bestanden
  Om samenwerken in corporate bestanden (van de organisatie) nog makkelijker te maken kunnen de groepen op het intranet (optioneel) gekoppeld worden aan een gebruikersgroep en een Shared Drive van Google. Voor de zorgmedewerker, die zich minder in ICT wil verdiepen, kan een versimpelde weergave van de bestanden en het samenwerken worden getoond. Zowel de zorgmedewerkers en backoffice medewerkers, die meer functionaliteiten nodig hebben, kunnen eenvoudig in hetzelfde bestand werken. Iedereen ziet hetzelfde waar je ook kijkt.
 • Gebruikers altijd synchroon houden
  Eigenlijk is het gewoon een must voor iedere organisatie dat je niet iedere gebruiker afzonderlijk vanuit Google Workspace op het intranet hoeft toe te voegen. Op een Google Portaal hoeft dat niet meer en worden gebruikers periodiek gesynchroniseerd. Nieuwe gebruikers worden automatisch aangemaakt en inactieve gebruikers automatisch verwijderd. Ook worden profielgegevens overgenomen waardoor het smoelenboek van het sociaal intranet altijd actueel zijn!
 • Samenwerken met andere organisaties
  Naast dat je veel samenwerkt binnen je organisatie, gebeurt dat ook veel tussen organisaties. Om dat soepeler te laten verlopen biedt het Google Portaal ook uitkomst. Het ondersteunt namelijk multitenant waardoor er meerdere organisaties op één centrale plek kunnen samenwerken. Zij hebben allemaal hun eigen organisatie account waarmee zij op het portaal kunnen inloggen.

Over a&m impact

Digitale communicatieoplossingen speciaal ontworpen voor de zorg, dát is waar a&m impact voor staat. Wij vinden namelijk dat zorg verlenen prioriteit moet hebben en zorgmedewerkers niet eindeloos veel tijd kwijt moeten zijn aan randzaken. Het koppelen van systemen zoals Google, maken het werk nog efficiënter en daardoor ook leuker. Met meer dan 25 jaar ervaring en 200+ zorgorganisaties weten we als geen ander waar zorginstellingen tegenaan lopen en wat er allemaal komt kijken bij het verlenen van goede zorg. We sparren geregeld om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en putten hier altijd weer nieuwe ideeën uit waardoor we onze digitale communicatieoplossingen kunnen blijven verbeteren.

​kennismaken of een demonstratie?

Wil je weten wat ons Google portaal jouw zorgorganisatie kan bieden? We vertellen je er graag meer over. Neem daarom nu contact met ons op voor een geheel vrijblijvende kennismaking en demonstratie van ons sociaal intranet en Google Workspace module. Dit kan op locatie of via een online meeting. Vul hiervoor onderstaand formulier in.

Benieuwd geworden?

Laten we bellen!

Wil je meer weten over onze producten? Laat je telefoonnummer achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

© 2024 a&m impact