Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Snel up-to-date na afwezigheid op het intranet

We zitten midden in de vakantieperiode. Even fijn afschakelen van je werk en je verplichtingen. Maar je weet ook; zodra je terugkomt en je het intranet opent, zijn er zoveel gemiste berichten dat je even niet meer weet waar je moet beginnen om op de hoogte zijn van alles wat er zich in de organisatie heeft afgespeeld. Wellicht hoef je daarvoor niet eens lang weg te zijn, een dag onderweg zijn kan ook al het gevoel geven dat je veel gemist hebt. Snel alles wegklikken en naar boven scrollen in het sociaal intranet is één van de manieren om ervan af te zijn, maar zo ben je natuurlijk niet écht op up-to-date. Maar, hoe dan wel?

Zet notificaties aan

Een chatbericht, een nieuwsartikel dat interessant is of een bericht uit de groep waar je lid van bent. Sommige mensen worden graag de hele dag op de hoogte gehouden, anderen bekijken liever in één keer wat er allemaal is gebeurd sinds het laatste bezoek. Met notificaties heb je in één overzicht waar je nog naar moet kijken. Je kunt zelf instellen van welke pagina’s en groepen je notificaties wilt ontvangen. Dus zodra je weer terug bent, bekijk dan eerst je notificaties.

In je vakantie raden we aan om zo min mogelijk met je werk bezig te zijn, maar wil je niet wachten tot je weer achter je computer zit na je afwezigheid, dan kun je ook via de mobiele (PWA) app het sociaal intranet openen. Zet je je notificaties hierop aan, dan krijg je met behulp van de badge notificatie direct bij het icoon te zien dat er nieuwe informatie, berichten en/of taken zijn.

Illustratie notificatiemeldingen
ongelezen status bij nieuws

Snel zien welke nieuwsartikelen je hebt gemist tijdens je afwezigheid? Bij elk nieuwsartikel dat je nog ‘moet’ lezen, verschijnt bij de preview een bolletje. Zo weet je direct dat deze nieuw is en dat je deze nog niet hebt aangeklikt.

Illustratie rond oranje bolletje bij ongelezen nieuws
bekijk je widgets

Aan de rechterkant op de homepage van je intranet staan de welbekende widgets. Hiermee kun je je intranet personaliseren en heb je alle belangrijke informatie binnen handbereik. Er zijn vele widgets beschikbaar en hiermee zorg je ervoor dat je op de hoogte bent en blijft van bijvoorbeeld verjaardagen, jubilea, meldingen in Triaspect, tickets in TOPdesk en taken in AFAS. Dus ook als je even weg bent geweest kun je met deze widgets snel weer op de hoogte zijn.

beheer je content? check de opruimcoach

We horen je nu denken ‘huh; waarom de Opruimcoach checken na afwezigheid?’ Dat kunnen we ons voorstellen – het is ook alleen van toepassing als je content beheert en als je deze module hebt. Bij de Opruimcoach kun je in één overzicht zien welke documenten er verlopen zijn die jij hebt geplaatst. Zo ben jij niet alleen snel up-to-date, maar de informatie die je hebt geplaatst ook. Heeft iedereen wat aan, handig!

Illustratie actualiteit van content op het intranet aangegeven met rood, oranje en groene balkjes
Zo...

We hebben het geprobeerd kort maar krachtig te houden. Zo word je niet overladen met nog meer om te lezen. Wil je toch meer info? Neem dan contact op. Fijne vakantie!

Benieuwd geworden?

Laten we bellen!

Wil je meer weten over onze producten? Laat je telefoonnummer achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

© 2024 a&m impact