Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

NL Mental Care Group gaat voor verbetering van de interne communicatie met een nieuw sociaal intranet

Een groeiende organisatie is over het algemeen ontzettend positief, maar het vereist vaak ook wat aanpassingen om alles soepel te laten verlopen. Zo ervaarde NL Mental Care Group dat ook. In korte tijd groeide deze GGZ-organisatie in het aantal medewerkers en dat was op sommige vlakken te merken. De interne communicatie mocht worden aangepakt. Centraal onderdeel hierin? Een nieuwe digitale werkplek! Samen met IT-partner Previder, die de ICT-omgeving inricht, mogen wij die voor hen gaan bouwen.

Over NL Mental Care Group

Bij NL Mental Care Group, bestaande uit Mentaal Beter, HSK, Opdidakt, de Gezonde Zaak, Vitalmindz, AllesKits en Siggie, werkt een grote variatie aan zorgprofessionals om iedereen van betaalbare, effectieve en duurzame zorg te voorzien. Zij onderscheiden zich door positief, innovatief, zelfredzaam en samen zorg te leveren. Precies die elementen die een sociaal intranet de organisatie ook kan bieden.

​Vanuit de behoefte van medewerkers

Maar waar komt die wens voor een sociaal intranet vandaan? Marije Konijnenberg, interne communicatieadviseur bij NL Mental Care Group, vertelt: “Door de groeispurt die de organisatie heeft doorgemaakt is de communicatie een beetje achterop geraakt. Vanuit de communicatiestrategie werd er daarom een intern onderzoek gedaan naar de behoeftes binnen de labels. In een rapport werd dit allemaal uitgediept en een van de belangrijkste punten die daarin naar voren kwam was het verbeteren van de interne communicatie.” De eerste stap die werd gezet was het aannemen van een interne communicatieadviseur. Een passend sociaal intranet was stap twee.

Logische opvolging

Alhoewel de organisatie al wel bekend was met een sociaal intranet was er tot op heden nog geen (sociaal) intranet om alle informatie te centreren. Tijd om daar verandering in te gaan brengen! Marije: “Een aantal belangrijke doelen voor de organisatie zijn onder andere het structureren van informatievoorziening en collega’s verbinden met elkaar. Op een sociaal intranet is beiden mogelijk.” Daarnaast was een nieuw sociaal intranet ook de logische opvolging van eerdere stappen die zijn genomen om de ICT te versoepelen. Arie de Wit, projectmanager: “Vorig jaar zijn wij al naar Office 365 overgegaan. Technisch gezien is het sociaal intranet dus een upgrade vanuit de huidige situatie.”

​Drievoudige samenwerking

De bouw van de nieuwe digitale werkplek is uiteindelijk een samenwerking geworden tussen drie partijen. Bij de upgrade is naast a&m impact ook Previder ingeschakeld. “Een aantal applicaties die NL Mental Care Group gebruikt in de dagelijkse werkzaamheden draait al vanuit de datacenters van Previder”, vertelt Eric Schut, accountmanager bij Previder. “Dat geldt ook voor het sociaal intranet van a&m impact. We vinden het daarom een mooi project om er samen met hen voor te zorgen dat de applicaties, waaronder Office 365, naadloos integreren in het sociaal intranet.” De keuze voor a&m impact zat hem voor NL Mental Care Group vooral in de gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke look and feel van het sociaal intranet, maar ook de focus op de zorg is doorslaggevend geweest. Tom Dellepoort, managing partner bij a&m impact: “Wij zijn hartstikke trots op deze samenwerking. NL Mental Care Group is een mooie organisatie en wij hopen samen met hen en onze digitale communicatieoplossing de zorg weer een stukje beter te maken.”

Goed op weg

De eerste overleggen zijn inmiddels geweest en de developers zijn druk aan de slag met het bouwen van dé nieuwe digitale werkplek voor NL Mental Care Group en alle aangesloten labels. Centraal daarin? Marije: “Blijven luisteren naar de behoeftes binnen de organisatie.” Op naar nog efficiënter én leuker (samen)werken.

Meer weten?

Tijn kan je alles over dit project vertellen

Tijn
Bakker
Projectmanager
[javascript protected email address]
Benieuwd geworden?

Laten we bellen!

Wil je meer weten over onze producten? Laat je telefoonnummer achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

© 2024 a&m impact