Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Interne communicatie en binding met organisatie krijgen een boost bij Azora

Sinds 2016 werken zorgorganisatie Azora en internetbureau a&m impact samen. Dat heeft onder andere geleid tot een mooie, toegankelijke nieuwe website voor Azora, het Azora Advies- en behandelcentrum (ABC) en een ‘werken bij’ site. a&m impact en Azora bouwen nu voort op deze samenwerking met het ontwikkelen van een sociaal intranet.

Azora merkt dat het werk verandert. Ook in de zorg is werk steeds minder gekoppeld aan een specifieke tijd en plaats en dat vraagt om andere oplossingen zoals het sociaal intranet van a&m impact. Friederike Metzemaekers, medewerker PR en Marketing bij Azora: “wij noemen het een digitaal communicatieplatform. Iets waarbij mensen echt betrokken zijn en waartoe ze niet alleen op hun werkplek toegang hebben. Straks kunnen onze medewerkers met een tablet of smartphone overal bij hun mail en documenten.”

“Deze inrichting is een nadrukkelijke wens van Azora”, vertelt projectmanager Daan Derksen van a&m impact. “Eén omgeving van waaruit je overal toegang toe hebt. Niet alleen zijn alle applicaties zo makkelijk vindbaar, maar medewerkers hoeven ook maar één keer in te loggen.”

Één keer inloggen

Het sociaal intranet dat ontwikkeld wordt, brengt vooral veel gebruiksgemak. Metzemaekers: “Het sociaal intranet is straks het startportaal van alle medewerkers. Van daaruit hebben ze direct toegang tot alle werkapplicaties, zonder dat ze bij die applicaties opnieuw moeten inloggen. Je logt in op je werkportaal en je bent klaar. We verwachten dat dit een stuk prettiger werkt en dat medewerkers zo sneller vinden wat ze nodig hebben. Het sociaal intranet, als vervanger van de interne mail, moet daarnaast vooral ook laagdrempelig, efficiënt en leuk zijn. Van het vinden van collega’s en informatie, tot het delen van kennis, ontwikkelingen en nieuws tot het Azora-breed communiceren en vieren van successen met elkaar.”

Implementatie

Bij elke verandering in de IT-infrastructuur of in de manier van werken is een goede implementatie en adoptie de helft van het succes. Dat is bij een sociaal intranet niet anders. Azora waardeert de zorg die a&m impact hieraan besteedt. Metzemaekers: “We hebben een intake gedaan met a&m impact en de resultaten daarvan besproken met een projectgroep, die verdere wensen heeft geformuleerd. Op basis daarvan ontwikkelt a&m impact een testomgeving waarmee wij een pilot gaan draaien. Zo bouwen we het langzaam uit en lossen we eventuele problemen gaandeweg op.”

“Maatwerk is voor ons belangrijk, maar ook een toegankelijk partner die snapt waar we in de zorg mee te maken hebben. In a&m impact vinden we beide. Zij hebben een goede reputatie bij zorginstellingen en we kijken uit naar het eindresultaat”, aldus Metzemaekers.

Meer weten over dit project of heeft u interesse in de maatwerkoplossingen die wij zorgorganisaties kunnen bieden? Neem dan contact op met mij via 0314-368160 of t.dellepoort@am-impact.nl.

Meer weten over dit project?

Daan kan je alles vertellen

Daan
Derksen
Lead projectmanager websites
[javascript protected email address]
Benieuwd geworden?

Laten we bellen!

Wil je meer weten over onze producten? Laat je telefoonnummer achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

© 2024 a&m impact