Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

a&m impact en NederCare partners in technologie

Koppeling sociaal intranet en het MoreCare4 ECD gaat werk voor zorgverlener vereenvoudigen.

Meer efficiency door samenwerking

Met onze ICT oplossingen helpen wij de zorg te innoveren. De integratie van systemen vormt daarbinnen een onlosmakelijk onderdeel. Vanuit dat kader kondigt a&m impact graag de samenwerking met ECD leverancier NederCare aan. Samen willen we niet alleen elkaars producten versterken, maar vooral zorgmedewerkers optimaal in hun werk bedienen. Specifiek gaat het om een koppeling tussen de agenda-onderdelen binnen onze sociale portalen en MoreCare4, het elektronisch cliënten dossier van NederCare. Het ligt in de verwachting dat in een volgend stadium ook andere onderdelen worden opgepakt.

Focus op (jeugd)zorg

De koppeling wordt straks ontwikkeld om de processen te ondersteunen binnen de jeugdzorg, een van de belangrijke doelmarkten waar a&m impact zich op richt. Het goede contact met NederCare kwam dan ook tot stand via Jeugdformaat, een grote jeugdzorgorganisatie in Rijswijk waarvoor a&m impact onlangs een sociaal intranet opgezette. De bedoeling is dat de samenwerking resulteert in een sociaal portaal dat compleet aansluit op het werk van jeugdzorgmedewerkers. De planning is dat verdere implementatie naar bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg mogelijk wordt.

Aparte agenda’s worden 1

In de sociale zorgportalen die we bij a&m impact ontwikkelen, krijgt iedere medewerker toegang tot een centrale startpagina van waaruit toegang wordt gegeven naar documenten, applicaties, relevant nieuws, taken, e-mail en de agenda. Veel medewerkers gebruiken daarnaast apart het ECD, wat het cliëntendomein bestrijkt en waarin bijvoorbeeld vermeld staat met welke patiënten ze die dag gaan werken. Ook daarbinnen wordt een agenda gebruikt voor het plannen van afspraken, evenementen en vergaderingen. De bedoeling is om de agenda’s van beide systemen te koppelen, wat zorgt voor meer duidelijkheid, efficiency en uiteindelijk tijdsbesparing en werkplezier voor de zorgmedewerkers.

Lancering bij Horizon

De eerste uitrol van het gekoppelde systeem zal plaatsvinden bij Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam, een van de jeugdzorgorganisaties waar a&m impact op dit moment als portaal ontwikkelaar is aangetrokken. Om te zorgen dat het in de praktijk ook aan alle eisen en wensen voldoet, worden de medewerkers nauw betrokken bij de tests en validatie van de software. Dit project wordt, net als veel van onze andere projecten, via een Agile-aanpak ingestoken.

Blik op de toekomst

Binnen de zorg is er grote vraag naar koppelingen van systemen, maar dat vereist wel afstemming en grote zorgvuldigheid van ontwikkelaars en leveranciers. Als specialist in ECD’s voor de jeugd- en gehandicaptenzorg vinden we in NederCare een deskundige technologiepartner die onze ambitie deelt om door samenwerking de kwaliteit van zorgprocessen te verbeteren. Vanuit hun filosofie een fundamenteel open ECD te leveren, kunnen we samen de zorgmedewerker straks mooie oplossingen bieden die niet alleen praktisch en prettig werken, maar ook volledig voldoen aan de alle eisen rondom beveiliging, autorisatie en privacy van gevoelige data. De komende maanden zal het systeem gefaseerd worden ontwikkeld.

Over a&m impact

Met een hecht en gedreven team ontwikkelt a&m impact innovatieve, gebruiksvriendelijke online communicatie oplossingen, zoals intranet platforms, mobiele apps en toegankelijke websites. De focus ligt op ouderzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ, maar ook ziekenhuizen maken graag gebruik van de diensten dit Doetinchemse bedrijf al sinds 1998 levert.

Over NederCare

NederCare is leverancier van het elektronisch cliënten dossier MoreCare4 en onderdeel van Avinty. NederCare heeft de ambitie om zorgprofessionals en cliënten optimaal te ondersteunen door ze de beste gereedschappen te bieden. MoreCare4 wordt specifiek ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg en jeugdzorg binnen Nederland en België. De applicatie wordt inmiddels door ruim 50 zorgaanbieders en 20.000 professionals dagelijks gebruikt.

Contact

Interesse in dit project, de elektronische cliënten en patiënten dossiers van NederCare of de intranetsystemen die a&m impact ontwikkelt? Neem dan contact op met Arno ten Hagen via a.tenhagen@am-impact.nl/ 0314-368 160 of Bjorn De Hoon via dehoon@NederCare.nl/ 0318-500 449. Kijk verder op onze website voor meer informatie, whitepapers en andere klantcases.

Benieuwd geworden?

Laten we bellen!

Wil je meer weten over onze producten? Laat je telefoonnummer achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

© 2024 a&m impact