Huisartsen zijn, door hun brede medische kennis van uiteenlopende gezondheidsklachten, vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Om altijd de beste zorg te kunnen verlenen, werken huisartsen daarom bijna nooit meer alleen. Zo kan een praktijk aangesloten zijn bij een regio organisatie. Een regio organisatie is een faciliterende en ondersteunende organisatie van, voor en door aangesloten huisartsen in de regio. Ondersteuning kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van ICT, arbeidsmarkt, bedrijfsvoering en kwaliteitsbeleid.
Binnen een huisartsenpraktijk werkt een huisarts ook veel samen met een triagiste, waarnemers, praktijkassistente of -verpleegkundige. Buiten de praktijk kan een huisarts ook samenwerken met andere zorgaanbieders in een zorggroep. Deze aanbieders hebben allemaal hun eigen specialisme die de zorg ondersteunen. Handig en noodzakelijk, want huisartsen hebben het momenteel veel te druk om alle zorgvragen te kunnen behandelen. Onze digitale communicatieoplossingen kunnen helpen bij het ontlasten van de huisartsen in hun werkzaamheden zodat zij meer tijd over houden voor dat wat echt belangrijk is: goede zorg verlenen.
Communicatiedoelen
Het voornaamste doel van een regio organisatie is dus het informeren en ondersteunen van eigen medewerkers (intranet) en de aangesloten huisartsenpraktijken en -spoedposten (extranet). Naast de overkoepelende organisatie, zijn er ook individuele huisartsenpraktijken die steeds meer digitaal gaan werken. Zij willen intern goed kunnen overleggen om samen tot het best mogelijke behandelplan te komen. Daarvoor maken zij vaak al gebruik van applicaties zoals Zenya, Qlink en Intershift. Op het sociaal intranet kunnen wij de koppeling maken met deze applicaties om het gebruik hiervan nog makkelijker te maken.


De laatste jaren is het ook voor patiënten belangrijker geworden om ook zelf meer de regie hebben over hun zorgtraject. Denk bijvoorbeeld aan online afspraken maken en het inzien van hun eigen gegevens is. Daarnaast is ook e-health steeds prominenter aanwezig geworden in het behandelplan zodat patiënten zelf stappen kunnen doorlopen. Met een sociaal intranet of website kunnen alle doelgroepen betrokken bij de regio organisatie, zorggroepen en huisartsenpraktijken op passende wijze ondersteund worden, zowel intern als extern.
Voorbeeldprojecten
Onze oplossingen
-
Sociaal intranetOp het sociaal intranet breng je alle medewerkers binnen de zorggroep of huisartsenpraktijk samen op één centrale plek. Ook als deze in twee verschillende vakgebieden werken zoals huisartsen, apothekers en . Door de mogelijkheden om in groepen te werken op het intranet kunnen beiden in overleg met hun interne collega’s. Zo kan er efficiënter worden gewerkt en dus sneller de meest passende zorg worden verleend. Het sociaal intranet maakt het daarnaast eenvoudig om nieuws, informatie en applicaties te bereiken, zonder tussen verschillende systemen te hoeven schakelen.
-
Sociaal extranetNaast een intranet dat huisartsenpraktijken intern kunnen gebruiken, kunnen wij ook een sociaal extranet maken met alle praktijken die zijn aangesloten bij een regio organisatie. Alle medewerkers hebben zo de mogelijkheid in de regio met elkaar in contact te komen, ook als zij bij een andere praktijk werkzaam zijn. Doordat wij ook een koppeling kunnen maken tussen het intranet en extranet, is content hergebruiken op beide platformen. Dat scheelt weer in dubbel werk!
-
Corporate websiteEen website is de eerste plek waar patiënten en verwanten op zoek gaan naar informatie over hun huisartsenpost. Denk bijvoorbeeld aan nieuws, openingstijden, contactgegevens of de mogelijkheid om een afspraak te maken.
-
PraktijkwebsitesDe huisartsenpraktijken die aangesloten zijn bij een regio organisatie hebben vaak ook een eigen praktijkwebsite. Dat is een subdomein van de organisatie website. Vanuit de regio kan op deze praktijkwebsite ook content worden geplaatst, bijvoorbeeld nieuws. Verder is deze praktijkwebsite specifiek voor de huisartsenpraktijk ingericht, zodat patiënten alle informatie op één plek kunnen vinden.
-
Werken-bij websiteMet een grote verscheidenheid aan hulpvragen die bij een regio organisaties of huisartsenpraktijk terechtkomen is overzicht heel belangrijk. Een werken-bij website kan een duidelijk onderscheid maken voor zorg- en werkzoekenden. Als organisatie kun je je op een dergelijke website ook extra goed profileren als werkgever.
Veiligheid
Informatiebeveiliging is belangrijk binnen de zorg. Je hebt te maken met vertrouwelijke gegevens van cliënten en patiënten die je veilig met collega’s, cliënten of verwanten wil delen. Om te kunnen garanderen dat alle informatie veilig opgeslagen en gedeeld kan worden op onze oplossingen, zijn we al vele jaren officieel ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Wil je weten wat wij nog meer doen voor informatiebeveiliging, lees hier meer.