Hoe mooi is het om mensen met een beperking een zo normaal mogelijk leven te laten hebben en een stuk regie te geven over hun eigen leven? In de gehandicaptenzorg wordt er zorg en ondersteuning geboden voor alle aspecten van het leven: wonen, werk en dagbesteding, vrijetijdsbesteding, sociale activiteiten, gezondheid, financieel, en veiligheid. Dit kan zijn aan cliënten met een lichamelijke, zintuiglijke, (licht)verstandelijke of meervoudige beperking. Maar niet alleen een organisatie draagt bij aan de zorg van een cliënt, ook familie en naasten spelen daarin een grote rol. Een heldere communicatie tussen de verschillende partijen is dan ook noodzakelijk. Met onze digitale communicatieoplossingen zijn wij de verbindende factor tussen (potentiële) collega’s, instanties, vrijwilligers, cliënten en naasten.
Communicatiedoelen
Om samen tot een gedegen zorgplan te komen is het belangrijk dat er met iedere doelgroep die betrokken is bij een zorgorganisatie goed gecommuniceerd wordt. Of het nu gaat om een ambulant of persoonlijk begeleider die betrokken wil blijven bij zijn collega’s en hun werkzaamheden of een naaste die informatie zoekt voor de juiste zorg en behandeling. In de gehandicaptenzorg zijn er veel partijen actief bezig met het zoeken naar en verlenen van de juiste zorg, zoals zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers. Soms overlapt deze rol ook, bijvoorbeeld bij familie en naasten. Zij kunnen zowel zorg zoeken voor hun verwanten als de rol van (tijdelijke) verzorger aannemen. Het is belangrijk voor al deze doelgroepen een oplossing te realiseren die past bij hun situatie en rol in de zorg voor de cliënt.


Met een sociaal intranet, website of cliënt- of verwantenportaal zorgen wij ervoor dat de communicatie gemakkelijker wordt. Zo blijft er voor zorgmedewerkers meer tijd over voor het verlenen van goede zorg. Daarnaast kan een digitale communicatieoplossing je organisatie ook helpen andere doelgroepen aan je te binden, bijvoorbeeld met een cliënt- en verwantenportaal. Onze allereerste klant was Stichting Festog (later Zozijn), een gehandicaptenzorg instelling uit Doetinchem. Hiervoor hebben we destijds een unieke corporate en cliënten (CIP) website ontwikkeld. Inmiddels hebben wij al voor meer dan 30 organisaties in de gehandicaptenzorg wij al een digitale communicatieoplossing gecreëerd. Wij helpen ook jouw organisatie graag verder!
Voorbeeld projecten
Digitale toegankelijkheid
De sociaal intranetten, websites en portalen die wij bij a&m impact maken, moeten door iedere doelgroep gebruikt worden. Daarom besteden wij bij a&m impact veel tijd en aandacht aan het digitaal toegankelijk maken van onze oplossingen. In de gehandicaptenzorg heb je te maken met een doelgroep die last heeft van verschillende beperkingen. Ook voor hen wil je een website creëren waar ze makkelijk de juiste zorg kunnen vinden of een portaal aanbieden waar ze eenvoudig inzage hebben in hun eigen gegevens. Dat doen wij o.a. met een hoge contrast functie, besturing via het toetsenbord, het aanpassen van de lettergrootte en de integratie van readspeaker, waarbij alles op de pagina voorgelezen kan worden. Daarnaast analyseert en optimaliseert ons CMS de leesbaarheid van teksten, zo weet je zeker dat het geschikt is voor iedere gebruiker.
onze oplossingen
-
Sociaal intranetMet het sociaal intranet zijn medewerkers altijd op de hoogte van het laatste nieuws, hebben ze informatie en kennis bij de hand en kunnen ze met één keer aanmelden alle applicaties bereiken. Het is een oplossing die het werk makkelijker en leuker maakt, maar die ook voor betrokkenheid en verbinding zorgt binnen de organisatie. De gehandicaptenzorg omvat verschillende vormen, vaak verspreid over meerdere locaties of groepen. Het sociaal intranet brengt alle medewerkers en vrijwilligers samen op één digitale werkplek zodat je wel één organisatie blijft.
-
Corporate websiteMet een website wil je uitstralen: dit zijn wij en dit bieden wij jou. Het is een manier om de diensten die jij levert op een unieke manier onder de aandacht te brengen op een. Daarbij moet je wel denken vanuit de doelgroep. Niet alleen wat zij zoeken, maar ook hoe zij zoeken. Een corporate website is toegankelijk voor iedereen. Daar zorgen wij bijvoorbeeld voor door gebruik te maken van iconen en specifieke kleuren die cliënten kunnen herkennen en een eenvoudig te volgen navigatie.
-
Werken-bij websiteWil je je daarnaast als zorgorganisatie ook goed profileren als werkgever, dan biedt een werken bij-website daar mogelijkheden voor. Ook voor de vindbaarheid is een website specifiek gericht op het vacature aanbod heel waardevol.
-
PortaalCliënten, verwanten, vrijwilligers of medewerkers, een sociaal intranet kan voor iedereen zijn, maar soms wil je slechts een kleine groep bereiken. Een portaal is dan een perfecte oplossing. Daarmee kun je specifieke informatie en functionaliteiten delen met één specifieke doelgroep, zoals de vacatures voor vrijwilligers of vacatures en evenementen voor cliënten. Je houdt zo de verschillende doelgroepen betrokken bij jouw organisatie en zorgt ervoor dat zij goed geïnformeerd zijn. Om het voor cliënten digitaal toegankelijk te maken kunnen wij bij een portaal ook ondersteunende elementen toevoegen zoals iconen, gestructureerde inhoud, eenvoudige teksten en herkenbare labels en knoppen. Zo kunnen cliënten gemakkelijk zelf door het portaal navigeren.
Meer lezen over onze oplossingen in de gehandicaptenzorg?
- De groeiende samenwerking tussen ’s Heeren Loo en a&m impact
- Nieuwe naam, huisstijl én website zetten kleurrijke spot op zorgorganisatie Sius
- a&m impact ontwikkelt uniforme website MEE-organisaties
- Design Thinking legt basis voor sociaal intranet Sizaplein
- Wireframes onmisbaar bij ontwikkeling effectieve websites
- Persoonlijke benadering centraal bij nieuwe website Baalderborg Groep
- Input eindgebruiker basis nieuwe website Elver
- Nieuw intranet versterkt zorgtaken Severinus
- User Stories bepalen richting nieuwe website Zozijn
- Nieuwe website Dichterbij gericht op cliënten
- Nieuw sociaal intranet bevordert zelfregeling teams Profila Zorg
- Efficiency & tijdwinst door nieuw sociaal intranet bij Careander
- Nieuw sociaal intranet en portaal voor Aveleijn
Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging is belangrijk binnen de zorg. Je hebt te maken met vertrouwelijke gegevens die je veilig met collega’s, cliënten of verwanten wil delen. Om te kunnen garanderen dat alle informatie veilig opgeslagen en gedeeld kan worden op onze oplossingen, zijn we al vele jaren officieel ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Wil je weten wat wij nog meer doen op het gebied van informatiebeveiliging, lees hier meer.