Ontwikkelen

Iteratief ontwikkelen applicatie (agile)

Om een goed beeld te geven van wat er ontwikkeld moet worden, beschrijven we je wensen in use-cases en noteren deze in de backlog. Een backlog is een overzicht met al je wensen die we in een online tool met elkaar delen. Als dat gedaan is kunnen de ontwikkelaars gaan starten met de bouw van de applicatie. Wij ontwikkelen onze oplossingen altijd in iteraties waarbij we aan het einde van een iteratie (ook wel sprint genoemd) een werkbaar product aan je opleveren. Als klant kun je hierdoor continue bijsturen en leer je van onze werkwijze, technieken en mogelijkheden. Na iedere sprint zie je je product dus groeien en je bepaald zelf wanneer het klaar is voor productie.

Gefaseerd ontwikkelen (OTAP)

Wij werken graag gestructureerd om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen. Daarom maken we gebruik van een OTAP-ontwikkelstraat. De afkorting OTAP staat voor ontwikkeling, test, acceptatie en productie. OTAP wordt gezien als een werkwijze die zorgt dat er op efficiënte en beheersbare wijze nieuwe releases en patches geïmplementeerd worden.

Iedere webapplicatie die wij ontwikkelen doorloopt deze 4 fases. De Ontwikkel en Test fases zijn interne fases en bij de (afgeschermde) Acceptatie en Productie fases word jij als klant betrokken. Deze zijn altijd via een unieke url te benaderen zodat je nieuwe releases altijd voordat het live gaat kunt bekijken. Op deze manier behoudt je als klant het overzicht en de controle over nieuwe releases.‹ Terug naar het overzicht