Ontwerpen

Visualiseren m.b.v. wireframes

Een wireframe is een bouwtekening van de website, applicatie of mobiele app en wordt gebruikt als hulpmiddel om onze ideeën te visualiseren. Het bevat onderdelen zoals navigatiemenu's, pagina indelingen en inhoud van de belangrijkste pagina's. Het bevat geen grafische elementen zoals kleuren, lettertypes, afbeeldingen etc. zodat we ons volledig kunnen focussen op de functionaliteiten, onderdelen, indeling en inhoud van de pagina's. Met een wireframe zorgen we er dus voor, dat je een beeld krijgt van onze ideeën.

Toevoegen van interactie

Nadat we tot overeenstemming zijn gekomen over het wireframe, kunnen we hier interactie aan toevoegen. Want een stilstaand beeld zegt niet altijd wat over het gebruik van de applicatie. Daarom zetten we het wireframe vaak om in een mockup en voegen we hier interactie aan toe. Hiermee kun je een (voor het oog) werkende versie aan de doelgroep presenteren en kan men hierdoor heen klikken en swipen. Deze mockups zijn zelf op je telefoon te gebruiken.

Grafisch ontwerp

De mockups en wireframes kunnen als input gebruikt worden voor het definitieve grafisch ontwerp. Bij een grafisch ontwerp worden de ideeën en functionaliteiten vertaald in een gedetailleerde visuele weergave. Hiermee weet je exact hoe de website of mobiele app eruit komt te zien en kun je stakeholders/klanten al in een vroeg stadium om feedback vragen. Het webdesign is een belangrijk onderdeel van het gehele proces, aangezien we bij jouw potentiële klanten/gebruikers het juiste gevoel moeten creëren waarmee jouw doelstellingen behaald gaan. Laat je eens door onze ideeën verrassen en neem contact met ons op!‹ Terug naar het overzicht