Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

We love Vue.js – en hier is waarom

Wat ons sociaal intranet zo geschikt maakt voor zorginstellingen is de gebruiksvriendelijke voorkant. Zo kunnen alle zorgmedewerkers, zelfs zij die niet digitaal vaardig zijn, er eenvoudig gebruik van maken. Wist jij dat wij voor de ontwikkeling van die voorkant al vele jaren met heel veel plezier gebruik maken van Vue.js? Dit open source framework maakt het mogelijk om een applicatie op te bouwen die snel, aanpasbaar en schaalbaar is voor al onze klanten. Tof toch? Vandaag vertellen wij je waarom wij zo graag met Vue.js werken.

Over Vue.js

Als (front-end) developer weet je vast wel wat Vue.js is, maar voor de lezers onder ons die het niet weten even een korte introductie. Vue.js is een open source tool die we gebruiken als framework voor onze website - en applicatiebouw. Het is te zien als een verzameling voorgeprogrammeerde bouwblokken met content en code waarmee je heel snel een complete structuur opzet. Die kun je daarna heel specifiek aanvullen met de nodige details in functionaliteit en stijl. Kortom, flexibel én efficiënt werken.

Vue.js als basis voor het sociaal intranet

Alhoewel we nu groot fan zijn van Vue.js, was het niet altijd de basis van ons portaal. Wel van een aantal websites die we vroeger hadden draaien. Niek Weevers, Senior front-end developer bij a&m impact: “Ons allereerste portaal was geschreven in Twig in combinatie met React. Onze apps werden daarnaast gemaakt in ionic, dit was op basis van Angular. We hadden dus ervaring in beide frameworks die toen up-and-coming waren. Rond de tijd dat we een keuze moesten maken, kwam ook Vue als nieuw framework om de hoek kijken. De ervaring die we al hadden met Vue bij bepaalde websites was positief. Het is een gemakkelijk te begrijpen framework, onder andere door de simpele templating en de overzichtelijkheid in componenten. Vue.js pakte eigenlijk alle goede dingen van React en Angular en borduurde daarop voort. Van die overstap hebben we dan ook geen moment spijt gehad.”

Wat zijn voor ons de voordelen van Vue.js?

Niek noemde er al een paar, maar laten we nog wat voordelen uitdiepen. Wellicht al herkenbaar voor jou als je eerder met Vue.js hebt gewerkt, maar we spitsen ze graag toe op onze oplossingen.

 • Geschikt voor Single Page Applications

  Vue.js is een uitstekende tool voor het ontwikkelen van Single Page Applications (SPA). Toen wij bij a&m impact overstapten op Vue.js besloten wij dan ook er één grote Vue.js applicatie te maken. Er wordt dan maar één pagina als basis geladen en daarin worden vervolgens alleen bepaalde functies of componenten opnieuw ingeladen, op basis van wat de eindgebruiker aan input ingeeft. Dat betekent dat een server niet steeds opnieuw een hele webpagina van a tot z hoeft op te roepen. Niet alleen laad alles hierdoor sneller ook op het gebruikersscherm oogt het allemaal veel rustiger. Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid zijn belangrijke componenten van ons sociaal intranet en Vue.js helpt ons dat te bewerkstelligen

 • Een snelle laadtijd

  Over snelheid gesproken: hoe sneller zorgmedewerkers bij informatie kunnen, hoe beter. Dat met Vue.js de laadtijd van de pagina’s aanzienlijk wordt verkleind, dat is natuurlijk een groot pluspunt! Vue is het kleinste JavaScript framework, slechts 18 tot 21 kb, en neemt stukken minder laadtijd in beslag dan andere frameworks. Ons intranet bestaat uit vele tientallen pagina’s en zorgmedewerkers hebben informatie vaak snel nodig om hun werk goed uit te kunnen voren. Hoe sneller de laadtijd, hoe beter

 • Officiële plugins

  Voor Vue.js zijn er heel veel officiële plug-ins beschikbaar. Deze plug-ins voegen extra functionaliteit toe aan het Vue.js-framework. Ze bieden tools en hulpmiddelen voor o.a. specifieke taken, zoals het beheren van navigatie, het beheren van de applicatiestatus, het testen van Vue-componenten en het debuggen van Vue-toepassingen. Deze officiële plug-ins vergroten de efficiëntie en mogelijkheden van Vue.js bij het ontwikkelen van applicaties.

 • Eenvoudig op te bouwen met componenten

  Vue.js blinkt uit in het gebruik van componenten, waarmee je de interface van je app in herbruikbare stukjes kunt verdelen. Elke component heeft zijn eigen logica en weergave, wat het bouwen en onderhouden van complexe interfaces simpeler maakt. Door deze aanpak wordt je code logischer en modulair, waardoor het gemakkelijker wordt om problemen op te lossen en nieuwe functies toe te voegen. De kracht van componenten is een belangrijke reden waarom Vue.js zo geliefd is bij webontwikkelaars en bij ons. Het sociaal intranet bestaat namelijk uit vele verschillende modules die per klant verschillen én die er constant bij worden ontwikkeld. Doordat het framework van het portaal

 • Een levendige community en ondersteuning

  Vue.js beschikt over een dynamische gemeenschap van ontwikkelaars die voortdurend bezig zijn met het verbeteren van het framework. Deze inzet resulteert in frequente updates, bugfixes en de toevoeging van nieuwe functies. Handig, want dan weet je zeker dat de kwaliteit van hoog niveau blijft. Daarnaast bestaan er diverse forums en online gemeenschappen waar ontwikkelaars vragen kunnen stellen en ondersteuning kunnen vinden bij het oplossen van problemen. Niet alleen een voordeel voor onze oplossingen, maar vooral ook voor onze developers. Hoe tof is het dat je als developer je passie kan delen en daardoor ook als professional kan groeien! Zo zijn we afgelopen maand nog naar Vue.js Conference in Amsterdam geweest om bij te leren!

Ook werken met Vue.js?

Voor al onze portalen maken wij gebruik van Vue.js en met deze portalen maken we impact op de zorg. Ben je ook fan van Vue.js en wil je samen met ons bouwen aan een applicatie die door meer dan 265.000 users wordt gebruikt? Wij zoeken nog collega’s op onze front-end afdeling.

Check onze vacature
© 2024 a&m impact