Vernieuwing vacaturepagina Attent Zorg en behandeling

Arbeidsmarktcommunicatie

Attent Zorg en Behandeling verleent ouderenzorg in de regio Arnhem, Overbetuwe, Rheden, Dieren en Doesburg. Door de toenemende vraag naar zorg is Attent Zorg en Behandeling regelmatig op zoek naar gekwalificeerde nieuwe krachten om het team te versterken. Specifiek voor nieuw personeel is daarom besloten om een aparte website te maken. Om een hele omgeving in te richten voor alles wat met werken en leren bij Attent Zorg en Behandeling te maken heeft.

'Hoe kunnen we met onze website zo effectief mogelijk personeel werven?'

Dat was de vraag waar zorgorganisatie Attent Zorg en Behandeling de nadruk op legde toen ze a&m impact benaderde om hun vacaturepagina een revisie te geven.

Automatisering neemt werk uit handen

De focus werd gelegd op het werven van nieuwe personeelsleden en de site werd gelijk voorzien van een back-end waarin de sollicitaties konden worden afgehandeld. 'In gesprek met personeelszaken van Attent Zorg en Behandeling kwamen we er achter dat de verwerking van binnenkomende sollicitaties erg veel tijd kostte', licht Tom toe. 'In de regel komen er meer dan vijftig reacties op één vacature binnen. Dat ging altijd via een eenvoudig webformulier en alle reacties werden persoonlijk beantwoord en afgehandeld. Dat moest efficiënter kunnen.'

a&m impact richtte de back-end zo in dat het aansloot op het werkproces binnen personeelszaken, en een aantal processen werden meteen geautomatiseerd. Zo worden de vacatures nu in één systeem geregistreerd en gepubliceerd en kan de communicatie met kandidaten groepsgewijs worden uitgevoerd. Door koppeling met de centrale agenda kunnen medewerkers direct sollicitatiegesprekken inplannen en worden er vanuit de gespreksplanner meteen uitnodigingen verstuurd.

Werven door persoonlijke benadering

De vacaturesite is sinds september in de lucht en is een bekend loket geworden voor werkzoekend zorgpersoneel in de regio. Naast alle vacatures, bevat het ook informatie over de zorglocaties, de laatste nieuwsberichten en het scholingsaanbod. Een belangrijk onderdeel zijn de uitgelichte verhalen van medewerkers. Tom: 'Dit geeft een goed beeld van wat werken bij Attent Zorg en Behandeling betekent en zorgt al voor wat betrokkenheid. Zo'n persoonlijke benadering vindt Attent Zorg en Behandeling erg belangrijk. Daarom hebben we ook een vacaturealert ingesteld waarbij je bericht krijgt als er een nieuwe vacature op de site is verschenen.'

Maatwerk, dat wérkt

In de opzet om een herkenbare omgeving voor werken en leren te maken zijn we geslaagd. Ook de back-end werkt naar tevredenheid. Tom: 'Het is een compleet plaatje geworden. Zonder de input van de klant hadden we dit geslaagde resultaat niet neer kunnen zetten. We zijn er bij a&m impact dan ook van overtuigd dat je samen met de klant tot de beste oplossingen komt, die in de praktijk ook écht werken. Dat we dat verschil kunnen maken, daar zijn we best trots op.

Nieuwsgierig geworden naar wat a&m impact voor uw organisatie kan betekenen? Bekijk eens onderstaande recente klantcases en lees meer over onze voltooide projecten. Om nader kennis te maken kan je altijd even een mail sturen naar t.dellepoort@am-impact.nl of bellen naar 0314-368161.

Lees meer over onze succesvolle producten!

Sociaal intranet voor Stichting Sprank

Op maat ingericht sociaal intranet voor Harrie Arendsen‹ Terug naar het overzicht