Naar inhoud Naar navigatie

Maatwerk webapplicatie

Een maatwerk webapplicatie maakt het mogelijk om via de browser gestructureerde data zelf te beheren. Webapplicaties kunnen zowel intern, op internet, als op beide en in bedrijfskritische situaties toegepast worden. Ze zijn niet alleen op pc’s maar ook in mobiele communicatie te gebruiken zoals tablets en smartphones.

Gebruiksgemak

In onze visie staat het gemak waarmee een webapplicatie gebruikt moet kunnen worden bovenaan. De interfaces van webapplicaties moeten in principe voor zichzelf spreken. We streven er altijd naar om overzichtelijke interfaces te ontwikkelen waarbij er geen overbodige “toeters en bellen” aanwezig zijn. Een eenvoudig voorbeeld van een maatwerkwebapplicatie is een occasionoverzicht, een huizenaanbodpagina of een fotoalbum. Deze webapplicaties hebben als doel grote hoeveelheden data in een vaste layout te selecteren en te tonen. Een voorbeeld van een wat meer complexere webapplicatie is bijvoorbeeld een online shop. Het kunnen selecteren, koppelen van meerdere artikelen met diverse variabelen alsmede het rekenen met velden behoren tot de mogelijkheden.

Installatie en gebruik

Een webapplicatie wordt geïnstalleerd op een centrale webserver en niet op iedere computer die er gebruik van wil maken. Het grote voordeel hiervan is dat de applicatie niet op iedere nieuwe computer geïnstalleerd hoeft te worden, je hebt immers alleen maar een internetbrowser nodig. Dit tegenover applicaties die ontwikkeld worden voor installatie op zogenaamde 'stand-alone' pc's. Slechts een internetverbinding is nodig om 24/7 wereldwijd met de applicatie te kunnen werken. Een ander groot voordeel is dat het gebruik schaalbaar is. Het totaal aantal gebruikers is relatief eenvoudig uit te breiden door een zwaardere webserver of load-balancing in te zetten.

Een greep uit onze klanten:

Aanmelden nieuwsbrief
Sluit